top of page

グループ

公開·21名のメンバー
Angel Thompson
Angel Thompson

Zunanji Bregovi


Opozorilo: Pred nami so spojlerji. Zdaj, ko so se John B, Sarah Cameron in Pogues uradno vrnili v igro G, bo od Zunanji bregovi posadka? Netflix je potrdil, da 3. sezona prihaja decembra 2021.
zunanji bregoviMedtem ko oddaje še ni bilo uradno podaljšano za tretjo sezono, so nekateri člani zasedbe razkrili, kaj upajo, da se bo naslednjič zgodilo za Pogue. Pomaknite se po naši galeriji in preberite Zunanji bregovi citati igralcev o možni sezoni 3.


Odkar Chase Stokes in Madelyn Cline prišli v javnost s svojim razmerjem, oboževalci so bili obsedeni z Zunanji bregovi par. Po prvi premieri Netflixove serije so oboževalci navijali za zvezdnike, da svojo ljubezen s platna prenesejo v resnično življenje, kar se je točno zgodilo!


Potok Zapoška priteče izpod vrha Porezna in teče južno v smeri proti Cerknemu. Tu je nastal kanjon Zapoška, soteska s strmimi bregovi in dvema večjima ter številnimi manjšimi slapovi. Ta del divje in neokrnjene narave je težko dostopen v vseh letnih časih, pozimi pa se nevarnost še poveča zaradi izredno plazovitega območja.


Cena vključuje: stroške potovanja z udobnim turističnim avtobusom, parkirnine, cestne in ostale pristojbine, stroški hotelskih storitev na osnovi nočitve z zajtrkom v hotelu turistične kategorije 3/4*, gurmanska večerja v tradicionalni Čardi, degustacija tipičnih madžarskih vin s prigrizkom, vsi zunanji ogledi po programu, kvalitetno slovensko vodenje, organizacija potovanja in DDV.


Lipe so zaradi častitljive starosti in izjemne velikosti zaščitene kot naravne vrednote državnega pomena. Razvrščene so ob cerkvenem obzidju: dve raseta na njegovi notranji in dve na zunanji strani. Najdebelejši sta tisti poleg obeh obzidnih portonov. Po podatkih Območne enote Zavoda Republike Slovenije za varstvo narave v Novi Gorici ima votla lipa ob levem portonu obseg 600 cm, lipa ob desnem portonu pa kar 620 cm. Te mere ju uvrščajo med najdebelejše lipe v zahodni Sloveniji.Lipe v Brezovici so izjemna posebnost tudi po tem, da je znan točen datum, kdaj so jih vsadili! Jože Hotež, po domače Karlotov iz Britofa, je znal povedati, da mu je nekoč neki tržaški notar pripovedoval, kako je v arhivih našel zapisano, da so lipe pri cerkvi sv. Štefana zasadili 13. in 15. aprila 1548. Bilo jih je šest in menda so bile mladike visoke poltretji meter. To pričevanje je objavljeno tudi v njuni knjigi Stare slovenske lipe, ki je izšla leta 1973 pri Mohorjevi družbi Celje. V starem urbarju ali gospodarski knjigi cerkve sv. Štefana v Brezovici pa smo našli še en zanimiv podatek: leta 1675 so vanj zapisali, da je imela cerkev med drugim premoženjem tudi dva panja ali roja čebel in eden izmed njiju je bil v lipi na pokopališču nasproti vhoda v cerkev. To pomeni, da so bile brezovske lipe že takrat precej stare, kar vsaj posredno pritrjuje navedbi tržaškega notarja. Dve izmed šestih lip sta se kasneje začeli sušiti in so ju posekali še v času avstro-ogrske države. Hujši od svetovne vojne pa je bil za brezovske lipe katastrofalen žled leta 1952. Tako hudo jih je oklestil, da so se Brezovčani bali, da si ne bodo več opomogle. Po pričevanju domačina Justa Ivanoviča so takrat odpeljali izpod njih kar trideset voz polomljenih vrhov in vej, ki so prej segale vse do cerkve in župnišča na drugi strani. Božidar Premrl


Krajinski park obsega: sotesko Glinščice z dolino Griže, ponornimi jamami in z arheološkimi lokacijami Lorencon, Grad nad Botačem in Sela na Malem Krasu. Celotno območje, ki je bilo za krajinski park razglašeno leta 1992, se odlikuje z izredno krajinsko slikovitostjo in nedotaknjenostjo.SOTESKA GLINŠČICE Z DOLINO GRIŽEV severozahodnem robu Petrinjskega Krasa se je na krpi fliša izoblikovala dva kilometra dolga soteska, ki se po površinskih pojavih in vegetaciji ostro razlikuje od kraške okolice. Tu, na območju Klanca pri Kozini, se zbirajo vode v porečju Glinščice, ki odteka proti severozahodu v Tržaški zaliv, ter vode treh večinoma periodičnih potokov, ki ob stiku apnenca s flišem ponikujejo pod Beko in Ocizlo. Slikovita soteska je zarezana 50 do 100 m v flišno podlago, stene so ponekod skorajda navpične in se v njih lepo vidijo nagubani flišni skladi. Dolina Griže je grapa s strnjenimi flišnimi bregovi z lepo vidnimi skladi. Na desnem bregu se vzdiguje Tabor nad Botačem - dominanta s termofilno vegetacijo.Pod Ocizlo in Beko je več aktivnih jam in nekdanjih ponorov, ki tvorijo pomemben jamski sistem: Ocizeljska jama (Blažev spodmol), Maletova jama s slapom (Korošica), Miškotova jama in Jurjeva jama. Na hribu Žerjalski vrh nad sotočjem Griže z Glinščico so ohranjene ruševine srednjeveške zidane utrdbe z velikim obrambnim jarkom Lorencon. Na mestu, kjer bi pričakovali drugo obrambno linijo, pa so ohranjeni ostanki mogočnega obrambnega okopa, ki je po vsej verjetnosti še prazgodovinskega izvora. Drugih sledov prazgodovinske plasti na lokaciji ni ohranjenih. Ruševine cerkve sv. Lovrenca na zahodni strani obrambnega jarka, zidane utrdbe pa kažejo na možnost poselitve še v pozni antiki. Lorencon predstavlja eno najpomembnejših utrjenih postojank v liniji kraškega roba nad Tržaškim zalivom, verjetno poseljenim od prazgodovine. 041b061a72


グループについて

グループへようこそ!他のメンバーと交流したり、最新情報をチェックしたり、動画をシェアすることもできます。

メンバー

 • Riva Motwani
  Riva Motwani
 • Kashish Raj
  Kashish Raj
 • Ishita Pataliya
  Ishita Pataliya
 • Tanu Mahajan
  Tanu Mahajan
bottom of page